Glenholme

Main Floor

We were honored to collaborate on this project with Lisa Robazza Design and are thrilled with the results. Our young family of three was looking to convert the main floor of their Toronto home into a more open concept space including a living area, powder room, dining area and kitchen. As with most families, maximizing storage and function was paramount while not feeling too cluttered or congested.

We planned a two sided fireplace in between the living room and dining area to create partial separation while being a very unique feature. Within the drywall surround is also a small coat closet much needed for day to day use. A built in banquette abutting the kitchen island also creates a specific dining area without encroaching too much on the surrounding areas. Custom cabinetry along the dining room wall house a broom closet and concealed desk area while acting as a sideboard too. The finishes match the adjacent kitchen cabinets to ensure a cohesive look throughout. New placement of the enlarged doors and window invite natural light to flood the space. Wood accents are set against bright white cabinets, a neutral mosaic and quartz counter to introduce texture and warmth while still feeling bright and airy. A long accent wall of navy and hits of ochre, black and white help create a dynamic and fun space jam packed with personality. Much like our clients!